12 Temmuz 2015 Pazar

Anasayfa










Başlarken...

   Bu yazıların amacı devlet okulu seviyesinde ingilizce ile tur programlarına katılmadan kendi programını yapan gezginlere yol göstermek.
   Yol haritamız popüler turistik yerlere toplu taşımayla nasıl gidilir, ne yenir ve nelere dikkat etmeli gibi seyahatinizi kolaylaştıracak basit bilgiler.
   Genelde seyahatlerimizi kendimiz planlarken, bazen avantajlı olduğu için paket tur da satın aldık. Bu turların da çoğu ekstra turlarını kendimiz yaptık. Örn: İtalya turu içinde ekstra olan Pisa,Siena ,San Gimignano turu gibi.


. Uçak biletini Skyscanner den aldık. Esnek seyahat tarihleri ucuz bilet bulmayı kolaylaştırır. Yurt dışında ara uçuş yapacaksanız hava yolunun sunduğu bagaj hakkına dikkat edin. Çoğu low cost hava yolu bagaj için ayrı ücretlendirme yapar. 
.Otel rezervasyonumuzu Booking ten yaptık. Otelinizi şehir merkezinde seçmeniz ulaşım açısından avantaj sağlayacaktır. Otel seçerken puanına,yorumlarına ve fiyatı net mi yoksa üzerine konaklama vergisi ekleniyor mu dikkat edin. Örn: ABD de oda fiyatına vergi eklenir ve eklenecek vergi oda tutarının altına küçücük yazar, gözden kaçabilir. 
.İndiğiniz havaalanından şehir ve metro haritasını ücretsiz temin edebilirsiniz. Telefonunuza indireceğiniz maps.me uygulaması seyahatinizi kolaylaştıracaktır.
.Paranızı ve kredi kartlarınızı ikiye ayırmak uygun olabilir. Cüzdan, çanta , telefon gibi kıymetli eşyanızı güvenli bir yerde taşıyın(arka cebinizde değil). Bir yere oturunca masada bırakmayın. Unutmayın, turistik yerlerde kapkaç çok olur.
.Seyahatlerinizde bol bol yürümeniz gerekeceği için kıyafetinizi ve ayakkabınızı buna uygun seçmeyi unutmayın.
.Gideceğiniz ülkede prizler farklı olabilir. Gerekli adaptörü gitmeden önce almanızı öneririm çünkü her zaman otellerde bulunmayabiliyor.
   
(Şehir isimlerine  tıklayarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz.)

 
PARİS
LAS VEGAS
BUSAN
SEUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Anasayfa

Başlarken...    Bu yazıların amacı devlet okulu seviyesinde ingilizce ile tur programlarına katılmadan kendi program...